Selvtest

pil til næste trin

Hurtig risikovudering - test din virksomhed 

Kritiske arbejdsforhold og skjult tvangsarbejde særligt i forbindelse med brug af underleverandører kan forekomme i stort set alle brancher.

I Danmark og andre vesteuropæiske lande er der særligt fundet eksempler på tvangsarbejde inden for rengøring, landbrug og gartneri, i byggebranchen, distributionsbranchen samt hotel- og restaurationsbranchen.

Erfaringsmæssigt er risikoen særligt høj, hvis man som virksomhed kan svare ja til de nedenstående spørgsmål. En indledende risikovurdering
er derfor en god ide. Gennemgå listen nedenfor og klik på de punkter, der passer på din virksomhed.Ofrene for tvangsarbejde er i forvejen meget pressede og vil nødigt stille sig frem. De sager, vi kender til, er alvorlige. Vi har mødt ansatte, der er blevet udsat for alvorlige trusler fra deres arbejdsgiver, eller også holdt halvvejs indespærret

FagforeningslederFor os var det svært at afgøre hvilke underleverandører der havde mennesker i tvangsarbejde, - der var mange underleverandører som havde fine og ordentlige forhold, men der var også nogle, som ikke havde det. 

Direktør i større rengøringsfirma